Granskning av utvecklarnas första erfarenhet av Apple Vision Pro-headsetet


Som alltid föreställer sig Apple att vi ska se på Apple Vision Pro-headsetet som en kraftfull rymddator som inte har några svagheter och kan förändra våra liv på ett otroligt sätt; Men om du har använt och till och med sett virtual reality-produkter som MetaQuest kommer du att inse att Apple Vision Pro, liksom MetaQuest, är en extremt högkvalitativ produkt, vars enda skillnad märks i implementeringen av IOS-operativsystemet.

Headsetet väger mindre än ett pund och är kopplat till ett silverbatteri som Apple säger kan hålla i upp till 2 timmar. Det går att ta loss kabeln från headsetet, men den går inte att ta loss från batteriet och den måste alltid hänga från den vid laddning.

Enhetens formspråk är baserat på lätt aluminium, glänsande glas och mjukt tyg som inte pressar bakhuvudet. Frontglaset på headsetet, som anses vara en viktig del av denna enhet, är en visuell teknik som, även om dess design är böjd, är lämplig för att placera kameran och sensorn, och även den gamla skärmen på detta headset tillåter personen som använder den för att se sin omgivning, och denna funktion kallas EyeSight.

Det finns 12 kameror runt headsetet; Lidarsensor, True Depth-kamera samt översvämningslampor som säkerställer att kameran upptäcker händer för olika ändamål. Alla bearbetningsuppgifter för detta headset ligger på axlarna av Apples M2- och R1-processorer, som producerar mycket värme utan någon överraskning, och för att lösa detta problem har Apple placerat två varmluftsventilationsportar under enheten så att headsetets bearbetning systemet lider inte på grund av överdriven värme. 

På toppen av Vision Pro-headsetet finns en knapp som är avsedd för inspelning av 3D-bilder och videor, och kronknappen, som från början valdes för Apple Watch smarta klockor, förutom att välja ikoner för program och även hemmet skärm, ökar nivån på din interaktion. Kontrollerar med headset.

Till exempel låter mittnivån i Immersion dig interagera med program eller ditt skrivbord medan du pratar med dina vänner eller kollegor ansikte mot ansikte.

När du använder ett headset fungerar autojusteringssystemet snabbare och mer sömlöst än Quest Pro, men det finns ingen manuell skärm för ögonjusteringar. Dessutom kommer Vision Pro inte att fördjupa oss i sin virtuella miljö som vi tror, ??och det finns fortfarande många positiva och negativa aspekter med denna produkt.

Skärm- och upplösningssektionen är en av de positiva punkterna med detta headset, som är utrustat med 4K-upplösning i varje öga och dess pixlar är endast 23 mikron i varje storlek. I sin kortvariga användning av skärmen, när han besökte Verge-webbplatsen och tittade på bilderna och färgkvaliteten, noterade Verge-författaren att Vision Pro har den högsta kvaliteten bland andra headset, och de gröna och lila färgerna runt linsen är också framträdande. ; Vi måste dock vänta på att Apple ska lösa de möjliga problemen med detta headset tills lanseringen och sedan se prestandan för den här enheten.

Enligt honom är videovisningsupplevelsen med detta headset extremt njutbar och innehållet laddas vackert utan någon fördröjning. Dessutom kan du till och med kolla din mobiltelefon eller prata med andra medan du använder headsetet; En funktion som MetaQuest är svag på detta område.

På samma sätt är Apples förmåga att bygga ett mixed reality-headset beundransvärt, och år av forskning och utveckling har gett bra resultat i användarupplevelsen. En av de intressanta punkterna med detta headset är den automatiska igenkänningen av rörelser och personer.Om du skakar handen medan du pratar kommer systemet att känna igen det och personerna som är i kontakt med dig dyker också upp.

Apple har helt klart löst problemen som uppstår när de interagerar med hårdvaran och fortsätter att irritera vissa användare med sin tekniska stil och även genom att anställa användare för att använda enheten.

En stor fråga kommer dock att väckas i vårt sinne, vad kommer all glamour från Apple att vara till nytta för oss och vad är det stora vi letar efter i Apples produkter? Videorna som visades vid Apples ceremoni innehöll ikoner placerade på bordet och välbekanta namn som: Safari, Foton, Videosamtal och Filmer, den enda skillnaden mellan dem jämfört med iPhone är att interagera med dem genom ett headset och mer dynamisk animation, och ingenting Mer.

Under tiden är det inga nya funktioner att visa djur, förhistoriska varelser och till och med delta i kemi- eller anatomisessioner jämfört med andra headset, och Apples långvariga och praktiska metod för att överraska människor gör att de teknologier som har använts i andra headset i tidigare Låt oss glömma och vara stolta över Apple som tillhandahåller dessa funktioner.

När jag interagerade med Vision Pro ringde jag ett videosamtal med en av personerna som var närvarande vid evenemanget för att mäta kvaliteten på personan (Apple är inte intresserad av att använda avatarer), vilket också är intressant och konstigt. Allra i början märkte jag att sättet jag interagerar med människor är konstigt, och förutom munnen och ögonen förblir personans ansikte fixerat.

För att kommunicera och använda personas skannar skannern ditt ansikte för att skapa en persona för dig. Ett av problemen med det här avsnittet är att du inte har tillgång till att välja en persona, och det här problemet bör vara löst vid tidpunkten för utgivningen.

Under evenemanget presenterade Apple sitt nya format kallat Apple Immersive Video, som stoltserar med 180-graders 3D-video med Spatial-teknik. Den här videon spelades in av Apples exklusiva kameror, vilket ännu inte har meddelats.

Enligt Nillay Patel, även om de roliga delarna av Apple Vision Pro växer och är intressanta, så tar saker som: meditationsdelen ett steg bakom Supernatural, som har lockat miljontals användare på Quest Meta-plattformen. . Dessutom välkomnades meditationsprogrammet de senaste 3 åren från 2020.

På filmavdelningen, som du kan se i demon av headsetet, fokuserade Apple på filmen Avatar 2, som i verkligheten inte såg ut som vi förväntade oss, och upplevelsen av att se filmen genom den var vanlig och tillfredsställande.

Slutsats

Är alla visade funktioner i Vision Pro några steg högre än sina konkurrenter inom hård- och mjukvara? Denna fråga förblir obesvarad i medvetandet hos många utvecklare och till och med människor som har använt den här enheten på kort sikt, men Apple Vision, liksom andra VR-enheter, främjar isolering och ensamhet hos människor.

Hur vi vill se vår favoritfilm genom Apple Vision med vänner eller familj och varför Apple bjuder in barn och även oss till en virtuell födelsedagsfest påminner oss om mörka filmer som delas i cyberrymden.

Apples ekosystem inkluderar alltid de dyraste prylarna på marknaden, av vilka några får fansen att få tårar i ögonen. Nu, med introduktionen av Apple Vision Pro och prislappen på $3500, funderar folk på vilka produkter de kan få istället för denna enhet som ger dem bättre funktioner och hårdvara och till och med mjukvaruspecifikationer till ett överkomligt pris. och gör den tillgänglig i en mindre kropp.

Med alla problem har Apple fortfarande en lång lista att göra ändringar i den här produkten, och vi bör se nya nyheter och information om ändringarna av denna enhet fram till tidpunkten för dess försäljning. Inom hårdvaran kan Apple pulverisera tuffa konkurrenter som Quest Pro Meta, naturligtvis, om prisfrågan inte är viktig för kunderna till denna teknikjätte och under införandet av headsetpriset, gör inte hela publiken en låter upprörd över det höga priset.